Tak toto je vážně pecka a moc mě to bavilo! Pana Maršálka jsem si oblíbila hned jak jsem jej zahlédla v Show Jana Krause a říkala jsem si, pane jo, tak tuto knihu si musím přečíst - a to nejen proto, že mě baví pečení a vrhám se do vytváření nejrůznějšího dortíků, i když v tomto oboru nejsem vůbec vyučena :) Tento pán sice není žádný spisovatel, ale jeho život krásně líčí právě v ... číst celététo knize. To cestování, různé chutě, recepty, jeho cesta za úspěchem, ocenění, jeho sexualita.. Opravdu jsem nadšená. Jde vidět, že je to člověk s velkým srdcem ... a přeji mu do života jen to nejlepší a plno dalších takových úspěchů.
Osobně jsem se na knihu zašla podívat do obchodu, zda za to stojí a budu o ni dále přemýšlet, mám doma knížky i od paní Mirky, se kterou porotcova a její recepty jsou famózní.
Vždycky ke skvělé přečíst si životopis nějakého šikovného Čecha, který se proslavil v zahraničí. Pryč s výmluvami, že jsme z malé, chudé zemičky , jde to. Josef Maršálek je světově proslulý cukrář. Působil ve Velké Británii, kde dosáhl významného postavení ve slavném obchodním domě Harrods a vypracoval se na jednoho z nejrenomovanějších odborníků svého oboru. Pomáhal také zakládat... číst celé cukrářský podnik v Indii, cestoval a inspiraci hledal po celém světě. Nakonec se vrátil do Čech, vyučuje, píše, peče, působí v televizi. Jen tak dál!
Tohle není jen úpně obyčejná kuchařka, ale hlavně opravdový životní přiběh cukráře Josefa Maršálka. Jeho živitní příběh je opravdu pozoruhodný a tak se do něj velmi snadno začtete. Jeho myšlenky a celkem zajímavá cesta po světě vás rozhodně překvapí. Nic není tak růžové jak si možná myslíme a úspěchny nepřichází nikdy sám. V knize naleznete i několik jeho skvělých receptů, které si jis... číst celétě rádi vyzkoušíte.
Velmi chutné recepty od skvělého cukráře. Kniha je přehledná, nafocené postupy, jasné recepty. Za sebe oceňuji celkem stručné receptury, kde není moc ingrediencí a většinou se dají sehnat celkem jednoduše, až třeba na mučenkové pyré a cremant rose ... ale i to jsem po domacku nějak nahradila. Bavilo mne poprvé udělat opravdový Punčový dort, nebylo to tak těžké jak jsem se bala, postupy ... číst celéjsou vždy dobře nafocené. Prima sladké od zajímavého cukráře.
Do pana Maršálka jsem se zamilovala už v pořadu Peče celá země, takže když jsem uviděla tuto jeho kuchařku Moje sváteční pečení - musela jsem ji mít do své sbírky kuchařek. A je to opravdu pravý poklad v mé sbírce! Je krásně zpracovaná, nafocená a velmi jasně a srozumitelně napsaná. Zatím jsem zkoušela čtyři recepty a vše se povedlo a mělo doma u návštěv veliký úspěch. Mohu všema deset... číst celéi doporučit!
Knihu jsem koupila za 135 Kč na reknihach , za tu cenu ,se mi zda strašně předražená. Zvlášť když jsem zjistila ze tam toho zas až tak míč nebi… p. Maršálek trošku z cenou za knihu přestřelky.
Cukrařině se amatérsky věnuji již mnoho let a doma mám spoustu sladkých kuchařek. Tato cukrářská kuchařka od Josefa Maršálka je však výjimečná. Tyto recepty nejsou jednoduché, nebudou hotové za pár minut. Ale stojí to za to! Recepty jsou ojedinělé a speciální. Každý zákusek je opravdový poklad. Recepty jsou přehledné a detailně popsané. Každý krok postupu je jasně daný a zjednodušuje př... číst celéípravu dezertů
Kniha za tu cenu rozhodně stojí. Vše je popsáno detailně a s těmito recepty se to musí podařit upect komukoliv. Rada jsem tu knihu koupila sama sobě, protože je nádherná a navíc je mi pan Maršálek neuvertelne sympaticky, tak ho rada podporim. Na trhu je nespočet kuchařem a každý ma právo si vybrat.
Není to pečení na každý den, ale klidně na každý víkend! Nenechte se odradit! Vypadá složitě, ale jde to! Postupy jsou složitější, ale nejtěžší na dortech je to zdobení a to si přece každý může udělat dle sebe. Takový náhled do vyšší cukrářské. Co mě na knize mrzí a důvod proč jsem nedala 5 hvězd jsou pro mě hůře srozumitelné návody. Často není jasné k jaké části dortu se postup v... číst celéztahuje, zda ke krému, k náplni čí třeba k želé. Musíte pátrat podle ingrediencí. Přitom by stačila úvodní věta "Teď si připravíme krém" apod. Často je nutné krém nechat uležet aspoň 12 hodin, ale v postupu je jeho výroba třeba až na 3. odrážce a tváří se, že několika hodinové odložení není třeba. Tuto skutečnost bych uvedla hned v úvodu receptů.
Pečení nás moc baví a tak se s rodinou snažíme poměrně často mlsat a když už se najde kniha jako je právě tato, snažíme se ji využít na maximum a vyzkoušet celou řadu skvělých receptů, které nás oslovují a postupně si je začleňujeme do našeho domácího tradičního pečení a o tom to celé vlastně je. Mít radost z toho co nás baví a to pečení rozhodně je a taky si na tom všem pořádně pochutn... číst celéat a v této knize je toho opravdu hodně.
Dala jsem na recenze k této knize a udělala jsem moc dobře. Kniha je krásně napsaná, nafocená a už jsem vyzkoušela několik receptů na vánoční cukroví. Je luxusní. Pan Maršálek je prostě machr. Vřele doporučuji.
Jak rafinovaně vylepšit laskonky, žloutkové řezy nebo pohádkové větrníky? Do kterého zákusku přidat špetku pepře nebo chilli? U kterého receptu sehrál důležitou roli parfém? A proč si dát vánočku se ztracenými vejci, i když to možná nezní úplně lákavě? Neptejte se a raději pečte, experimentujte a ochutnávejte. Jak na to, vám poradí nová kniha Josefa Maršálka, ve které je velké množství ... číst celélákavých receptů.
Kniha Josefa Maršálka v dnešní době v české republice velmi známého milovníka a propagátora pečení, jednoho z porotců soutěže peče celé česko, pojednává o své cestě stát se jedním z nejuznávanějších odporníků ve svém oboru. Josef vystudoval cukrářství a téměř ihned se vrhl do zahraničí. Velmi dlouho pobýval v Británii, kde mu byla dokonce nabídnuta pozice vedoucího v obchodním domě Harr... číst celéods. Za mě super biografie.
Pouhých 50 receptů na 400 stranách? To mi za to opravdu nestojí. Tento moderní formát pojetí kuchařek se mi nelíbí a za tu cenu už vůbec ne. Preferuji méně obrázků a více textu, na 400 stran se pak vejde klidně 800-1000 receptů ;)